Om oss

Två engagerade sportfiskare som lever och verkar på vår gård vilandes längst Råneälven. Vi båda är utbildade sportfiskeguider med ett brinnande intresse för natur och glesbygdsliv. Som gäster hos oss får ni uppleva fisket i den mytomspunna Råneälven och närliggande sjöar samt boende i en lugn och stillsam miljö mitt i Norrbottens sköna naturlandskap.

Pontus Bentzer-Staaf;
Skåningen som flyttade norrut!
Född och uppvuxen till stor del i Skåne och på senare år i Blekinge, intill dess underbara skärgård. Ägnat en stor del av mina yngre år till jakt men som sedan blev sportfiske på heltid, som yngling har man inte stora möjligheter att jaga, men med ett gångavstånd till åar, sjöar och hav så var det givet att intresset för djur och natur skulle fortsätta där.
Jag spenderande mina 3 gymnasieår på Naturbruksgymnasiet i Osby med inriktining inom Fiskevård och Sportfisketurism, med åtskilliga certifikat för att bedriva fiskevård, fiskodling, limnologi samt guidning. Efter skolans gång arbetade jag  inom flertalet sportfiskebutiker och även på ABU Garcia i Svängsta, Blekinge. Kunnig inom det mesta med utrustning och hur det tillverkas och underhålls.
2016 flyttade jag till Norrbotten för att kunna ägna mig åt mitt stora intresse, sportfiske.
Ett beslut jag inte ångrar då möjligheterna är enorma i Sveriges sista vildmark!

Michelle Bentzer Staaf;
Född och uppvuxen i norra Sverige med fjället runt husknuten, därav det stora fiskeintresset. Har även ett gediget förflutet som ishockeyspelare på elitnivå. Arbetslivet har alltid präglats av service, turism eller andra former av sociala serviceyrken. Samekulturen och norrländska maten doftar ofta från stekpannorna i vårt hem.
Fiske har alltid varit en central komponent i mitt liv, allt från toppknutet mete, gäddfiske med knallorange rapala-wobbler till vispande med bambuflugspön som fyraåring. Eftersom jag är Norrländska så medföljer en viss trångsynthet, vilket resulterar i att jag har mina fiskemetoder och ogärna kliver utanför ramarna. I nutid så har jag snöat in på bottenmete, flugfiske samt spinnfiske, gärna i jakten på dom stora gäddmadamerna.
Spenderat ett antal år boendes utomlands arbetandes med turism, bland annat Kanada, Island och Sydafrika. Förutom ovanstående intressen ligger hundspann och draghundar mig varmt om hjärtat. Tog examen 2016 från Forshagaakademins YH-utbildning: Professionell Sportfiskeguide.

Hört från kund

En otroligt bra fiskehelg, inte minst bidrog värdparet till att höja stämningen! Många skratt blev det på kvällarna då dagen summerades. Jag kan varmt rekommendera en bokning och kom ihåg att de gröngula krokodilerna väntar i Råneå med omnejd!/ Jonas

Att bo hos MBS Guiding är som att bo på hotell med helpension. Det är få människor som brinner för sina intressen som dessa två. Det är grymt kul att få följa med på era äventyr och trots vårt mångåriga hobbyfiskande så är en helg med er ett äventyr man sent glömmer!
/Emma , Ante och äventyrshundarna